Fastighetsägare

Polonite® Fastighetsägare

Compact wwtp with p-filter-sm

Polonite® är det naturliga valet för alla som vill ha en miljöriktig, effektiv och samtidigt robust lösning för fosforfångst. Ett minimum av service erfordras.

Polonite® levereras normalt som kompletta filtersäckar som enkelt ansluts som ”plug & play”, dessa finns i tre olika storlekar: 370, 500 och 1 000 kg. Passande tankar finns att tillgå från olika leverantörer i marknaden och en passande tank kan även köpas direkt från Polonite Nordic AB.

Hur vet jag när det är dags att byta mitt filter?

Mät pH-värdet i det vatten som runnit igenom filtret (i filter med gul slang kan detta göras i vattenspegeln på säckens översida). Mätning görs i samband med regelbundet servicebesök om du har ett serviceavtal för din anläggning. Annars kan du lätt göra det själv genom att använda ett högupplöst pH-indikatorpapper. Om pH-värdet är minst 9 kan du vara lugn för att filtret fortfarande fångar fosfor motsvarande minst 90%. Om pH är under 9 kan funktionen fortfarande vara intakt men detta bör då kontrolleras med ett vattenprov. Vattenprover kan normalt sändas för analys till din systemleverantör, kontakta annars ditt lokala miljökontor. Det finns inga tekniska skäl att vända sig till ett ackrediterat labb.
Om vattenytan är svår att nå från marknivån kan du tejpa fast pH-papperet (eller provflaskan) på ett kvastskaft eller liknande.

 pH-papper bör ha en upplösning på högst ett halvt pH-steg inom området pH 8 – 10. pH-stickor finns att beställa i olika web-butiker men kan även beställas direkt från Polonite Nordic i mindre kvantiteter på: info@polonite.se 

Mer information om pH-mätning finns att ladda ner här.

Skaffa nytt filter

Om du behöver ett nytt filter så rekommenderas du att kontakta antingen din närmaste Polonite® partner, leverantören av din reningsanläggning eller
kontakta oss direkt på Polonite Nordic AB.